Verdachte onderzoek broer kroongetuige opgepakt

Afgelopen maandag heeft de politie een 32-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van wapenbezit. De politie dacht eerst dat hij een tas met wapens had geleverd waarin ook het wapen zat waarmee op 29 maart de broer van kroongetuige Nabil B. in Amsterdam-Noord werd doodgeschoten.

Tas

Uitgebreid politie-onderzoek daarnaar, en naar mogelijke betrokkenheid van de man uit IJsselstein bij de liquidatie van Reduan B. heeft geen bewijs opgeleverd voor deze verdenkingen, aldus justitie. De verdachte heeft gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht.

Twee wapens

Maar tijdens de doorzoeking van de woning van de verdachte zijn wel twee wapens en ook munitie aangetroffen. De man is uitsluitend voor het bezit van deze wapens en de aangetroffen munitie aangehouden en voorgeleid. Volgens het parket in Amsterdam heeft de rechter-commissaris deze man donderdag voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld.

Veroordeeld

Deze zomer is een verdachte in het moordonderzoek is eerder Gwensley G. (34) als verdachte van betrokkenheid bij de moord op B. voor de rechter geweest. In het onderzoek naar de moord op Reduan B. is een pistoolmitrailleur gevonden waar zijn vingerafdruk op zat. Dat vond de rechter te mager als bewijs voor zijn betrokkenheid bij de moord. Hij is wel veroordeeld voor wapenbezit. Twee andere personen die op verdenking van betrokkenheid in dit onderzoek aangehouden zijn geweest – een 35-jarige vrouw uit Wassenaar en een 31-jarige man uit De Lier – zijn geen verdachte meer. Hun zaken zijn geseponeerd.

Shurandy S. uit Hilversum is verdacht van het doodschieten van B.. Zijn zaak komt begin oktober weer in het openbaar voor de rechtbank.

Zie:

Schutter Redouan B. in 2017 benaderd