Verdachte inbreker in been geschoten (UPDATE)

In het Overijsselse Zwartsluis heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man uit Ede, die verdacht werd van een inbraak, in zijn been geschoten. De verdachte raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Buiten de gewonde verdachte, heeft de politie nog een 24-jarige Amsterdammer aangehouden.

(Foto: RTL.nl)

 

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding van een inbraak in een pand op het industrieterrein aan de Grote Kranerweerd in Zwartsluis (Overijssel). Toen de gealarmeerde agenten arriveerden, reed er een auto op hen in. Op dat moment werden er enkele schoten gelost door de politie.

Ook werd er een schot gelost op een persoon die voor het bedrijfspand verscheen en daarna het pand invluchtte. De auto met de bestuurder wist te ontkomen. In het pand werden twee mannen aangehouden. Een 27-jarige man uit Ede en een 24-jarige Amsterdammer.

De 27-jarige Edenaar bleek door de schietpartij gewond te zijn geraakt in zijn been.  Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis overgebracht. De andere verdachte, 24-jarige man uit Amsterdam, is ook gearresteerd.