Verdachte inrijden op motoragenten vast

Maandag is volgens de politie een man gearresteerd die op Tweede Kerstdag twee motoragenten omver probeerde te rijden bij een verkeerscontrole in Borne. Hij wordt verdacht van poging doodslag. Er werd door politie geschoten en twee motoren raakten total loss.

Stopteken

De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats aanhouden. Volgens de politie is er veel werk van gemaakt om hem aan te kunnen houden.

Twee motoragenten hielden op 26 december een verkeerscontrole in Borne. Tijdens deze verkeerscontrole ging een verdachte er vandoor nadat hij een stopteken negeerde. Meteen stelden de agenten de achtervolging in. Het lukte de agenten om de bestuurder te stoppen op de Albergerweg in Zenderen. Tijdens dit contact reed de bestuurder plotseling hard weg en ramde hierbij een politiemotor. Eén van de agenten kon tijdig wegspringen en werd hierbij niet geraakt.

Achtervolging

Daarna ontstond er een achtervolging waarbij de bestuurder met hoge snelheid slingerend reed of plotseling voluit remde. Op de Gravenallee in Almelo, vlakbij het kanaal Almelo-Nordhorn, stopte de bestuurder plotseling. Hij reed vervolgens in volle vaart tot twee keer toe achteruit in op de ook gestopte motoragenten. Hierbij raakten de agenten licht gewond, de motoren raakten total loss. De bestuurder reed verder richting Almelo en liet zijn zwaar beschadigde auto achter vlakbij de brug over de Loolee. Tijdens de achtervolging werd door de agenten enkele keren geschoten.

De zaak is volgens de politie nog niet helemaal rond. De politie doet een dringend beroep op getuigen.