Verdachte krijgt slaag in Rotterdamse rechtszaal (UDPATE)

Een verdachte en zijn advocaat zijn vrijdagmiddag in de Rotterdamse rechtbank mishandeld. Dat gebeurde tijdens de eerste openbare pro forma zitting over de moord op Graciela Rodrigues. Nabestaanden van Graciela sprongen over de afscheiding in de zaal. De parketpolitie was veruit in de minderheid.

Flinke klappen

Collega’s uit andere zalen snelden toe om de vechtpartij te beëindigen. Maar zij arriveerden pas nadat de 31-jarige Schiedamse verdachte Jilroy de J. vuistslagen in zijn gezicht had gehad. Ook werd hij, volgens RTV Rijnmond, tegen zijn lichaam getrapt. De advocaat, Luciano Newoor, probeerde een van de aanvallers tot bedaren te brengen. Ook hij kreeg flinke klappen. In de raadkamer van de rechters werd De J. in veiligheid gebracht.

Volgens het Algemeen Dagblad deed Graciëla’s broer niet mee aan de agressie. Hij leek zich te schamen en bleef stil huilend op zijn stoel op de eerste rij zitten. Hij werd daarna opgevangen door medewerkers van slachtofferhulp.

Geschikte zaal

De advocaat zei te begrijpen dat er in deze zaak veel emoties opspelen en zijn belagers geen verwijten te maken. Hij stelde wel de vraag of zittingszaal 2 de geschikte zaal was voor een dergelijk beladen zaak. De rechtbank gaf geen commentaar op deze kwestie.

Het lichaam van de 21-jarige Graciela Rodrigues werd in september gevonden in de Vlaardingse Krabbeplas. De Schiedammer is haar ex-vriend. Het meisje werd met messteken om het leven gebracht.

Zie ook:

Vermoorde Graciela stuurde SOS-sms’jes

Politie zoekt in moordzaak Krabbeplas