Verdachte liquidatie al weer vrij

De verdachte die woensdag werd opgepakt voor de liquidatie op Aytas Göraler van afgelopen jaar in Amsterdam, is donderdag vrijgelaten. Zijn advocaat zegt in Het Parool dat er te weinig bewijs was.

De 24-jarige verdachte werd woensdagochtend aangehouden in een penitentiaire inrichting in Alphen aan de Rijn en werd later die dag verhoord. In juni werd er ook al een man van 24 aangehouden voor de liquidatie, maar hij werd na na twee dagen vrijgelaten omdat er te weinig bewijs was.

Göraler werd een half jaar geleden geliquideerd toen hij na een etentje met zijn familie iets uit de kofferbak van zijn auto wil pakken. Hij neemt zijn zoontje van zestien maanden mee, terwijl zijn vrouw en achtjarige dochter naast hem staan. Op dat moment komt er een schutter op hem aflopen die meerdere kogels op hem afvuurt. Hij sterft ter plekke.

Göraler was een zakenman, hij handelde in onder meer ijsblokjes en was mede-eigenaar van de club The Sand tot die in 2009 failliet ging, maar hij had ook contacten in het criminele circuit. Zo was ook de Amsterdamse crimineel Atilla önder bij The Sand betrokken. 

Het onderzoek naar de dood van Göraler loopt nog door. Bekijk hieronder het item van Opsporing Verzocht over de liquidatie.

{youtube}f27sOjs5IKY{/youtube}