Verdachte liquidatie Bouhbouh pleegt zelfmoord

Chris B., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdammer Najib Bouhbouh (foto) in Antwerpen, heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis van Haarlem. Hij heeft zich verhangen met een laken in zijn cel, meldt Het Parool vrijdag.

B. heeft al op 2 augustus zelfmoord gepleegd, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. De man werd eind mei gearresteerd in Antwerpen omdat hij een revolver op zak had.

B. was op de dag van de moord op Najib Bouhbouh, op 18 oktober 2012, bij Bouhbouh. Ze waren allebei in het hotel in de straat waar de Amsterdammer die dag werd doodgeschoten.

Getuige of verdachte

De politie beschouwde B. in eerste instantie als belangrijke getuige, maar zag hem later als verdachte omdat in de buurt van de moord een frontje van een mobiele telefoon was gevonden met daarop de vingerafdruk van B.

Uit onderzoek bleek dat het toestel dat bij het frontje hoorde, had gebeld met een telefoon van een van de daders. Mogelijk heeft B. de schutters op de hoogte gehouden waar Bouhbouh zich precies ophield.

Reeks liquidaties

De moord op Bouhbouh is er een reeks die mogelijk allemaal met elkaar te maken hebben. Onder meer een afrekening in Sisha Lounge, de liquidatie in de Staatsliedenbuurt en de schietpartij in het Scheepvaartmuseum zouden in verband staan met de moord in Antwerpen.

Bouhbouh was een goede vriend van de Amsterdamse crimineel Gwenette M. Die zou jacht maken op de crimineel die volgens M. verantwoordelijk is voor de afrekening, namelijk Benaouf A.

Staatsliedenbuurt

Ook het OM ziet A. als opdrachtgever en heeft hem daarvoor inmiddels aangeklaagd. A. ontsnapte zelf aan een aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in december 2012. Enkele maanden na deze aanslag werd A. opgepakt.

De politie heeft aanwijzingen dat Gwenette M. iets met deze schietpartij te maken heeft. M. zit zelf vast omdat hij door de politie werd gesnapt toen hij zwaar bewapend over De Dam in Amsterdam liep. Mogelijk was hij toen ook van plan een aanslag te plegen.