Verdachte liquidatie Goran Tasic op vrije voeten

De man die vast zat op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Serviër Goran Tasic (46) is op vrije voeten gesteld. Igor S. (37) was in Hongarije aangehouden. De rechter-commissaris heeft hem maandag vrijgelaten, zo meldt Het Parool.

Bekende

Tasic is in maart doodgeschoten in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam-Slotervaart. Hij was donderdag 15 maart net op Schiphol aangekomen. Igor S. was een bekende van Tasic. Hij werd op 6 april aangehouden in Hongarije en vrijdag aan Nederland overgedragen.

‘Gênant’

Zijn advocaat Annemarie van der Velden spreek in Het Parool van bewijs tussen aanhalingstekens en noemt het ‘gênant’. De rechter-commissaris achtte de aanhouding onrechtmatig door gebrek aan een redelijke verdenking. Er was niet veel meer dan de anonieme tip dat S., Tasic en een andere man in de drugshandel zaten.

Kleding

De wijze waarop haar cliënt behandeld is noemt van der Velden schandalig. Zijn geld, zijn kleding en schoenen waren in beslag genomen. Hij was vrijdag direct zonder kleding geld en schoenen vanuit de rechtbank op straat gezet. De raadsvrouw heeft zelf een hotel voor S. geregeld en is met hem zijn paspoort gaan ophalen op het politiebureau in Amsterdam-Noord.