Verdachte schutter liquidatie Nieuwgein ontkent

Denzel D. uit Amstelveen heeft bekend dat hij de chauffeur is geweest van een tweede vluchtauto die werd gebruikt bij de liquidatie van Timon Badloe, in november 2017 in Nieuwegein. Het Parool was donderdag bij een regiezitting bij de rechtbank Arnhem.

Cocaïnehandel

Er zijn in de zaak twee verdachten: Reza J. (24) en Denzel D. (24). Die laatste heeft ontkend dat hij tevoren wist dat Badloe zou worden doodgeschoten en zei te hebben gedacht aan een rip. “Chico” Badloe was actief in de cocaïnehandel.

D. zei dat hij dacht dat er een tas met blokken cocaïne weg zou worden getrokken. Hij stond met zijn auto te wachten op een parkeerplaats op de Componistenlaan in Vleuten toen zijn medeverdachte Reza J. daar kwam aanrijden. Deze stak vervolgens zijn auto in brand en samen reden ze weg in de auto van D..

Kruitsporen

D. wil niets zeggen over andere betrokkenen met wie hij zou hebben gesproken over rippen van cocaïne. Zijn medeverdachte Reza J. zegt hij wel eens te hebben gezien maar pas een dag voor de liquidatie op een parkeerplaats te hebben ontmoet.

Reza J. ontkent dat hij iets met de moord op Badloe te maken heeft.

De twee werden kort na de liquidatie achtervolgd door de politie op de A2 en daarna klemgereden in Amsterdam-Zuidoost. Er zijn kruitsporen op kleding aangetroffen. In de auto lagen kentekenplaten van de in Vleuten brand gestoken vluchtauto.

Eerdere berichten:

Verdachten moord Badloe blijven vast

Verdachte liquidatie Nieuwegein is oplichter

Man in Nieuwegein doodgeschoten (UPDATE6) (VIDEO)