Verdachte liquidatiepoging betrokken bij diverse beschietingen

De 24-jarige Maurits R. uit Hengelo, die verdacht wordt van een liquidatiepoging in het Duitse Gronau op 24 mei 2017, zou ook betrokken zijn bij beschietingen met automatische vuurwapens van diverse woningen in Enschede en Almelo. Hij is hiervoor onlangs aangehouden in zijn cel. 

Slachtoffer van de liquidatiepoging in Gronau, net over de Duits-Nederlandse grens was een man uit Enschede. Volgens RTV Oost is het slachtoffer, dat onder andere werd geraakt in zijn been en rug, een bekende uit de Twentse onderwereld.

Kogelregen

Maurits R. wordt er nu ook van verdacht een kogelregen te hebben afgevuurd op een huis in de Benkoelenstraat in Enschede. In het huis zat een man te gamen, terwijl zijn vriendin en haar dochter boven lagen te slapen. Er raakte niemand gewond. Het programma Opsporing Verzocht zond beelden uit van de beschieting.

Shishalounge

Kort na de beschieting van de woning in de Benkoelenstraat vuurde dezelfde man 6 kogels af op shishalounge LuxXx aan de Brinkstraat in Enschede. De bewoner van het beschoten pand in de Benkoelenstraat was een frequent bezoeker van de shishalounge. Dezelfde nacht vond er nog een derde beschieting van een pand plaats, dit maal in Almelo. De schutter reed in een zilveren BMW, die later uitgebrand werd terug gevonden.

Brandbommen

Maurits R. wordt er ook nog van verdacht dat hij met 2 anderen verantwoordelijk is voor het gooien van brandbommen in huizen aan de Bongerd en Palestrinalaan in Almelo. Bronnen vertellen aan RTV Oost dat de brandstichting aan de Bongerd waarschijnlijk een vergissing was en die aan de Palestrinalaan een afrekening in de drugswereld.

Nog een liquidatiepoging

Maurits R. zou een bekende zijn van Henri W. uit Hengelo, die verdacht wordt van een vergisaanslag op een kapper en een liquidatiepoging in de Ruischenborchstraat in Enschede. Beide slachtoffers overleefden de aanslag. De opdrachtgevers van R. en W. zouden in Duitsland gedetineerd zitten.