Verdachte loodsmoord wil verklaring afleggen

Voor de rechtbank in Maastricht heeft vrijdag Alberto T., verdacht van moord op Guido Kosterman, gezegd achter gesloten deuren een verklaring af te willen leggen. Kosterman werd in een loods in Maastricht vermoord.

Angst

T. was bevriend met Kosterman en heeft een vermoeden wie er achter de moord zit. Hij zegt te vrezen voor zijn eigenlijk veiligheid. Niet duidelijk is of hij ook daadwerkelijk namen gaat noemen.

Tunnelvisie

De advocaat van T., Arthur van den Biezen, heeft de rechter gevraagd om de voorlopige hechtenis op te heffen. T. zit namelijk bijna anderhalf jaar in voorarrest.  Daarnaast heeft hij verzocht om officier van justitie, Anneke Rogier, te vervangen omdat zij volgens hem aan tunnelvisie lijdt in deze zaak.

Infiltrant

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Alberto T. Kosterman zelf dood heeft gemarteld en daarna het lichaam in brand heeft gestoken. Kosterman was infiltrant voor de criminele inlichtingen eenheid (CIE). Voor 500 euro zou hij T. hebben verlinkt.

Bij een nieuw onderzoek vorige maand zijn meer dna-sporen aangetroffen van twee onbekenden in de Maastrichtse loods waar het verkoolde lichaam van Kosterman werd aangetroffen.