Verdachte Milica: ‘ik was gegijzeld door geest’

Moordverdachte Hüseyin A. (47) die in 1992 in Zaandam Milica van Doorn zou hebben omgebracht zegt dat hij destijds door een geest werd gegijzeld. ’Ik voel me niet schuldig’, zei hij tegen de recherche.

Dronken op de fiets

De Telegraaf heeft stukken van het strafdossier in handen. Al bekend was dat er ten tijde van de moord een mysterieuze zingende man op een fiets in de buurt had gereden. Dat zou A. zijn geweest. ’Ik was dronken op de fiets. Toen kwam ik haar tegen. Vlakbij het station bij die kerk’, vertelde A. op 10 december op het politiebureau.

De dood gezien

Hüseyin A. kwam in het gezin van zijn ouders vanuit het Turkse Cicekdagi naar Nederland. Hij stond bekend als een hardwerkende metaalarbeider. Hij zegt in 1991 psychische problemen te hebben gehad en een zelfmoordpoging te hebben gedaan: ‘iemand kwam in mijn lichaam en toen heb ik zelfmoord gepleegd. Ik heb eigenlijk de dood gezien toen.’ Dat gebeurde ook toen hij Milica tegen kwam, zegt hij. Hij zegt zich niets te kunnen herinneren.

Broer

A., die vier dochters heeft, weigerde mee te doen aan een dna-onderzoek. Zijn broer deed dat wel. Zo kwam de politie hem op het spoor in het verwantschapsonderzoek. Maar de oudere broer van Hüseyin vindt het geen probleem dat zijn broer is aangehouden door zijn dna. Tegen De Telegraaf zei hij dat hij altijd heeft gewild dat de dader zou worden gepakt.

Zie:

De foto’s van Hüseyin A. (COLUMN)

Dit is de verdachte in zaak Milica (UPDATE)

Verdachte opgepakt in cold case Milica van Doorn (UPDATE)