Verdachte mishandeling toch naar Nederland

De 17-jarige jongen die wordt verdacht van de zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari, moet worden overgeleverd aan Nederland. Dat heeft het Hof van Beroep in Antwerpen donderdag besloten. Volgens Omroep Brabant gaat de hoofdverdachte, Brent L., in cassatie tegen de uitspraak.

  Eerder besloot het Hof van Cassatie dat de 17-jarige Brent L. niet mocht worden overgeleverd aan Nederland omdat hij minderjarig is. Volgens het hof in Antwerpen is de rol van de hoofdverdachte dusdanig dat hij toch moet worden overgeleverd aan Nederland, meldt Omroep Brabant.

Acht mannen worden verdacht van de zware mishandeling van een 22-jarige jongen op 4 januari op de Vestdijk in Eindhoven. Zij schopten en sloegen het slachtoffer meerdere malen, ook terwijl hij op de grond lag. De beelden werden in een korte tijd verspreid via het internet.

Justitie in Nederland wil de verdachten hier voor de rechter brengen en dat heeft de Belgische rechtbank eerder ook bepaald, maar de verdachten gingen in hoger beroep.

Lees ook:

Verdachten Eindhoven niet uitgeleverd

Geweld Eindhoven: 2 man langer vast

Mishandeling: verdachten melden zich