Verdachte mislukte afrekening wilde deal

De 35-jarige Dennis W., die verdachte is in de moord op Tanja Gurskaja in 2012 in Venlo, wilde een deal met justitie sluiten. Hij heeft tegenover een geheim agent gezegd dat hij weet wie opdracht voor de moord heeft gegeven, maar dat hij er pas over wil vertellen als er een deal is.

W. wordt door justitie gezien als een van de schutters. Hij werd opgepakt in Letland, en zat daar een tijdje vast. Hij probeerde daar een deal te sluiten, blijkt uit politiedocumenten die zijn ingezien door de Limburgse kranten.

Gurskaja werd op 25 oktober 2012 voor haar huis op de Lovendaelseweg in Venlo doodgeschoten. Dat was waarschijnlijk een vergissing: haar man Wilmo R. zou het doelwit zijn geweest, vanwege een conflict in het drugsmilieu. Dat hebben althans meerdere bronnen tegenover de politie verklaard.

Ruzie in cokehandel

Uit die verhalen blijkt dat Wilmo R. samen met John B. in de handel in cocaïne zat, maar daar ruzie over kregen. B. werd toen uit de organisatie gezet, en die zou hebben geroepen dat hij R. zou ‘opruimen’. Maar justitie heeft niet genoeg bewijs om B. te vervolgen.

Dennis W. zou dat hij wel een boekje over B. open wilde doen, over zowel de cocaïnehandel als de moord. Hij zegt dat hij regelmatig bij B. sliep, letterlijk tussen het geld. Tegen de agent zou hij hebben gezegd: ‘John B. heeft de opdracht… Eerst een deal.’

Zowel Dennis W. als John B. moeten dinsdag voor de rechter verschijnen.