‘Verdachte Mocro-maffia overgeplaatst om moordplan’

De Amsterdamse crimineel Omar Lhkorf is met spoed overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting omdat er volgens Justitie plannen bestonden om hem binnen de gevangenismuren te vermoorden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Gebedsruimte

Bronnen hebben aan die krant laten weten dat er een tip is binnengekomen dat Lhkorf in een gebedsruimte worden omgebracht met een naar binnen gesmokkeld vuurwapen. Lhkorf verbleef in het huis van bewaring in Krimpen aan den IJssel. Hij is met spoed naar een isoleercel gebracht en is inmiddels overgeplaatst naar een andere inrichting. De advocaat van Lhkorf wil niet reageren op vragen.

132 telefoons

De gevangenis in Krimpen aan den IJssel is na de informatie over het moordplan minutieus doorzocht. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt aan het AD dat afgelopen maandag bij een ‘reguliere controle’ twaalf telefoons zijn aangetroffen. Een wapen zou niet zijn gevonden. Een bron zegt dat bij de zoekactie 132 mobiele telefoons in beslag zijn genomen.

Wreken

Lhkorf (alias “Suarez”) zit vast op verdenking van betrokkenheid bij meerdere (mislukte) liquidaties, bijvoorbeeld de moord op Chahid Yakhlaf en de mislukte moordpoging, in 2016, op Nourdine A., alias Hitler. Volgens het Openbaar Ministerie wilde hij de liquidatie van zijn broer Youssef in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt wreken.

In de rechtszaak tegen Omar Lhkorf volgt in mei de inhoudelijke behandeling. Hij ontkent elke betrokkenheid.

Alle berichten over Lkhorf.