Verdachte moord Andy de Heus aangehouden

Volgens het Openbaar Ministerie in Limburg is dinsdag een 50-jarige man uit Sittard-Geleen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus. De Heus is verdwenen nadat hij op dinsdagavond 18 december 2012 zijn woning verliet.

Stevensweert

Een grootschalig onderzoek om te achterhalen waar hij is gebleven bleef eerst zonder resultaat. Er zijn verschillende zoekacties geweest. Zo is er in 2013 in het Julianakanaal bij Roosteren gezocht en in 2015 in en rondom woningen op een vakantiepark in Stevensweert. Op 18 februari 2016 is, bij een zoekactie in en rondom de visvijvers in Stevensweert, het stoffelijk overzicht van Andy de Heus aangetroffen. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Duitsland

De verdachte wordt de komende dagen verhoord en daarna voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt ook verdacht van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en van het wegmaken van het lijk van Andy de Heus.

De man uit Sittard zat vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland vanwege druggerelateerde delicten. Op 7 maart 2018 is de verdachte overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt in elk geval nog tot in het najaar van 2019. Hij is vandaag aangehouden in de gevangenis voor de Nederlandse zaak. Het OM wil de komende week bij de rechter-commissaris een vordering indienen om hem langer in voorarrest te houden voor de Nederlandse strafzaak.

Twee verdachten

Begin 2016 zijn al twee verdachten aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Later is er nog een derde verdachte aangehouden.

De politie blijft op zoek naar mensen die meer informatie hebben over wat er in 2012 met Andy de Heus is gebeurd.

Zie voorgaande berichten:

‘De Heus beschoten en verstikt in vakantiehuisje’

Loslippige verdachte in zaak Andy de Heus

Weer doorzoeking in zaak Andy de Heus

Doorzoeking in onderzoek De Heus