Verdachte moord Düzgün zwijgt

Het onderzoek naar de moord op de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün is nog niet afgerond. Dat bleek donderdag tijdens een pro formazitting in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam Osdorp. Voor de veiligheid van de verdachte, de 21-jarige Pat R., wordt de zaak daar behandeld.

Door @Michael de Hoogh

Pat R. (21), klein van postuur en Molukse achtergrond, werd op donderdag 19 september aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Volkan Düzgün. Tijdens de pro formazitting bleek dat hij zich tijdens verhoren vooral op zijn zwijgrecht beroept. 'Ja, sorry', zei R. donderdag in De Bunker.

Doodgeschoten

De Veghelse kickbokser Volkan Düzgün werd op zaterdagochtend 13 juli 2013 rond 06.30 uur door de buurman dood gevonden in zijn auto bij zijn huis. Düzgün zat nog achter het stuur, maar hij bleek te zijn doodgeschoten. Enkele getuigen, waaronder de buurman, zouden de avond ervoor, rond 23.00 uur, al knallen hebben gehoord. Dat leek op vuurwerk, maar ze zagen verder niets aparts.

Tap

Op de dag van de moord zou een auto, die gelinkt kan worden aan R., gezien zijn in de buurt van de woning van het slachtoffer. Ook zou de verdachte over de moord hebben gesproken. Dat zou blijken uit tapgesprekken.

Dossier

De rechtbank vroeg zich donderdag af waarom er nog zo weinig dossierstukken zijn verstrekt aan de rechtbank en de advocaat, Erik Thomas, van R. De officier van justitie gaf aan dat het onderzoek naar de moord nog niet is afgerond. Eind april wil de rechtbank het volledige dossier in haar bezit hebben.

Lees hier meer over de moord op Volkan Düzgün.