Verdachte moord Endstra dood (UPDATE)

Namik Abbasov – de Russische verdachte die vastzat voor de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra (foto) – is woensdag overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam bekend gemaakt. De man is bezweken aan de gevolgen van een hersenbloeding. Abbasov is vorige week vanuit zijn cel in een huis van bewaring naar een ziekenhuis gebracht.

Het OM schrijft nog steeds ervan uit te gaan dat hij de schutter was die Willem Endstra heeft doodgeschoten op 17 mei 2004.

De Telegraaf schrijft dat Abbasov op gruwelijke wijze is overleden doordat hij ernstige uitvalverschijnselen en stuiptrekkingen kreeg. Volgens Quote maakte Abbasov zich in het huis van bewaring zorgen over zijn veiligheid, maar volgens zijn advocaat had dat ‘niets te maken’ met zijn gezondheid.

Het onderzoek naar de moord op Endstra gaat gewoon door. Behalve de Rus zijn ook nog de Alkmaarse neven Ali N.(27)  en Özgür C. (31) verdachte.

Daarnaast is Ziya G. verdacht, een bekende van Abbasov.  G. is een Turkse Nederlander die op dit moment voortvluchtig is. De opdrachtgever voor de moord is onbekend.

De destijds 47-jarige Rus werd in oktober 2011 aangehouden in Polen, waarna hij werd overgeleverd aan Nederland.

Lees details over het moordonderzoek:

Verdachte sms-bewegingen 

Opvallende contacten, geen bewijs 

De vechtpartij op het Rembrandtplein 

De voortvluchtige verdachte 

Endstra-onderzoek in mei klaar