Verdachte moord Humeyra toont spijt

De man (30) die vorige maand de 16-jarige Humeyra doodde heeft via zijn advocaten voor het eerst gereageerd op de moord. Hij zegt alle medewerking te zullen geven aan een onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid.

In een verklaring schrijven zijn advocaten:

Nu de zogeheten beperkingen zijn opgeheven wil Bekir E. – via zijn raadslieden mw. mr. Harlequin en mr. J.Y. Taekema – graag publiekelijk mededeling doen van zijn enorme spijtgevoelens over wat er is gebeurd. Kort samengevat zegt hij:

‘Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen’

Vandaag heeft hij bij de rechter-commissaris in Rotterdam aangegeven te zullen meewerken aan een observatie in het Pieter Baan Centrum. Aldaar zal door een gedragsdekundig team onderzoek worden verricht naar zijn geestvermogens en psychische gesteldheid.

Voor het overige zal de verdediging in dit stadium geen mededelingen doen over het strafrechtelijk onderzoek en de persoonlijke omstandigheden van onze cliënt.

Gestalkt

Deze week deed de familie van het meisje hun verhaal. E. zou haar ondanks verschillende aangiften en veroordelingen zeer lang hebben gestalkt voordat hij tot zijn daad overging.

Zie ook:

Derde verdachte aangehouden in zaak Humeyra (UDPATE)

Doodgeschoten tienermeisje had afspraak met politie (UPDATE)

Tienermeisje doodgeschoten in Rotterdamse school (UPDATE)