Verdachte moord Kaya langer vast

De man die wordt verdacht van de moord op Necati Kaya (32) moet nog langer in voorarrest blijven. Dat oordeelde de rechtbank in Breda maandag. De 52-jarige Dongenaar is de schoonvader van Kaya, die in februari dood werd aangetroffen in zijn auto op een parkeerplaats in Dongen.

 

Surveillerende politieagenten troffen op 3 februari de 32-jarige Necati Kaya aan in zijn auto op een parkeerplaats van een sportcomplex in Dongen. De man van Turkse afkomst bleek te zijn doodgeschoten. De politie zei later dat er geen aanwijzingen waren voor een link met het criminele milieu.

Op 21 mei van dit jaar werd de toen 51-jarige schoonvader van Kaya aangehouden op verdenking van de moord op zijn schoonzoon. Volgens het Brabants Dagblad zou hij de moord al wekenlang hebben voorbereid.

In de rechtbank bleek maandag dat er zeven hulzen in de auto lagen. Bij één schot moet het pistool in de mond van Kaya hebben gezeten, wees technisch onderzoek uit. Het bloed van Kaya zou zijn teruggevonden op een handschoen en een jas van diens schoonvader. Dat schrijft het Brabants Dagblad dinsdag.