Verdachte moord Kourrich in cel overleden

De 42-jarige Engin K., verdacht van de moord op Omar Kourrich, is dinsdag 1 juli in zijn cel overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend gemaakt. Hij zat in voorlopige hechtenis in een huis van bewaring in Zwolle. Onderzoek van het NFI heeft uitgewezen dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

 

Natuurlijke dood

Ook de advocaat van K., Eric Steller, laat aan AT5 weten dat zijn cliënt een natuurlijke dood is gestorven. ‘Het eerste sectierapport laat geen onregelmatigheden zien.’ De rechtszaak tegen K. die in september zou beginnen, vindt nu geen doorgang.

Langer vast

Op 17 juni werd het voorarrest van K. nog verlengd. Steller had om vrijlating gevraagd maar daar gaf de rechtbank geen gehoor aan. K. is een van vijf verdachten die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op Kourrich. K. heeft nooit een verklaring afgelegd en volgens zijn advocaat was K. niet betrokken bij de moord.

Een van de vier andere verdachten is de zoon van K., wanneer de zaak tegen hen zal worden behandeld is nog niet duidelijk.

Eerdere berichten over deze zaak.