Verdachte moord Kourrich langer vast

Een van de vijf verdachten van de moord op Omar Kourrich, de 42-jarige Engin K. moet langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag besloten. K. zijn advocaat had om vrijlating gevraagd omdat volgens hem het Openbaar Ministerie (OM) niet aan een bevel van de rechtbank had voldaan.

Onderzoek

Tijdens een vorige zitting heeft de rechtbank besloten dat het OM alle onderzoeksresultaten moest delen met de advocaat van K.. De rechtbank heeft besloten dat, hoewel niet alle stukken aan de advocaat zijn verzonden, dit geen reden is om de verdachte in afwachting van zijn proces vrij te laten.

Dreigen

De rechters in deze zaak hebben twee weken geleden nog gedreigd met het OM het recht op vervolging te ontnemen, omdat deze weigerde resultaten te verstrekken. Aangezien daarmee een begin is gemaakt, verbindt de rechtbank hier verder geen consequenties aan.

De moord op Kourrich staat ook wel bekend als de Tjeukemeermoord. Dit omdat het lichaam van de 35-jarige Amsterdam verbrand in het Tjeukemeer in Friesland werd gevonden.

Eerdere berichten over deze zaak.