Verdachte moord Langenberg uit voorlopige hechtenis

De voorlopige hechtenis van John S., verdacht van de moord op Rolf Langenberg (foto), is geschorst. S. is ernstig ziek en heeft nog maar kort te leven. Een eerder verzoek om S. vrij te laten werd nog door de rechtbank geweigerd. De vrijlating is wel onder een reeks voorwaarden. Zo staat S. onder elektronisch toezicht. 

Rolf Langenberg uit Beets (N-H), ook wel de bloemenman genoemd, verdween eind september 2014. Zijn stoffelijke, verbrande resten werden enige tijd later teruggevonden op het erf van zijn woning in Beets. Korte tijd later werden John S., de voormalige schoonzoon van Langenberg, en Nancy V. aangehouden. Zij woonden beiden op het terrein van de bloemenman. Tijdens de politieverhoren beschuldigden ze elkaar van de moord. De vrouw zit ook niet meer in voorlopige hechtenis. Ze wordt nog wel verdacht van het wegmaken van het stoffelijk overschot van Langenberg.

Hoewel beide verdachten inmiddels uit voorlopige hechtenis zijn ontslagen, gaat het onderzoek naar de toedracht van de moord gewoon door. Vorige week was er nog een schouw op het plaats delict, de woning van het slachtoffer.

Marcel Kikkert, advocaat van John S., is blij dat zijn cliënt de gevangenis mag verlaten:

‘In de zaak tegen mijn cliënt is nog helemaal niks bewezen. Het onderzoek is nog niet eens afgerond. Het gaat ver om iemand bij die stand van zaken in voorarrest te laten sterven. Om die reden heb ik een schorsingsverzoek ingediend. Hoewel het lang heeft geduurd stemt het mij uiteindelijk tevreden dat de onschuldpresumptie zwaar genoeg weegt om in dit soort schrijnende gevallen iemand zijn laatste dagen in vrijheid te kunnen laten doorbrengen.’

Eerdere berichten over de zaak Langenberg:

Doodzieke man blijft in voorlopige hechtenis

Verdachte moord bloemenman vrij