Verdachte moord Limburg gepakt

De voortvluchtige Limburger Hub L. (58), die verdacht wordt van betrokkenheid bij twee moorden in Limburg is gearresteerd in Spanje, aldus de Telegraaf. Hij had volgens de krant zijn uiterlijk veranderd om niet te worden herkend. Op dit moment zit hij in uitleveringsdetentie in Madrid. L. zou Mouhammed al Jader (29, foto) uit Schinveld en Alan Gergeri (24) uit Sittard om het leven hebben laten brengen.

L. is de vader van het gezin dat van dubbele moord wordt verdacht. Zijn vrouw Els en zijn zoons Maurice en Michel zitten al langer vast. Alleen dochter Rachelle is nog voortvluchtig.

Volgens De Telegraaf wordt de familie bedreigd door een groep Albanezen. Er zou 100.000 euro op hun hoofden zijn gezet, door wie en waarom meldt de krant niet.

In een huis van de familie in het Duitse Selfkant Tüddern bij Sittard zouden zich in de afgelopen jaren de twee moorden hebben voltrokken.

De Irakees Alan Gergeri zou in 2009 zijn vermoord omdat hij zoon Maurice had verkracht. En wietteler Mouhammed al Jader zou in 2011 uit de weg zijn geruimd na een conflict over geld. De lichamen zouden zijn opgelost in zuur in een woning in het Belgische Gellik, eigendom van verdachte Ron van K. uit Geleen. Deze heeft Hub L. genoemd als opdrachtgever.

Zie eerdere berichten:

Onderzoek in riool naar lijken 

Moordhuis beschadigd om wraak 

Tweede slachtoffer verdwijning