Verdachte moord Moes op vrije voeten

De man die verdacht wordt van de moord op Joey Moes (24), is dinsdag door de Almelose rechtbank op vrije voeten gesteld. Het bewijs dat Diego U. (31) Moes op 17 december voor de Lidl aan de Zonstraat in Enschede heeft doodgeschoten is niet sterk genoeg.

Dichtbij

Tubantia/TC schrijft dat nader technisch onderzoek geen belastend materiaal heeft opgeleverd. Moes is van heel dichtbij door het hoofd geschoten. Schotresten op de handen van U. konden niet worden gelinkt aan moord. Er zijn te weinig deeltjes aangetroffen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wil een zogenaamde isotopen-meting naar looddeeltjes doen, dat is een onderzoek dat niet vaak wordt gedaan. Dat gaat nog maanden duren. Bij U. zijn geen bloed- of dna-sporen van het slachtoffer gevonden.

Aangehouden

U. zat zes maanden in voorlopige hechtenis. Hij was voor justitie direct verdachte. Volgens de rechters heeft de recherche onvoldoende objectieve bevestiging en onderbouwing voor die verdenking kunnen leveren. Er zijn te veel twijfels, constateerden de rechters. Diego U. blijft wel verdachte, de strafzaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Zie eerdere berichten:

BMW opgeblazen in Enschede (VIDEO)

‘Geknoei met telefoon in moordzaak rond ripdeal’

Twee moorden door mislukte drugsdeals (UPDATE)