Verdachte moord Nicky Verstappen blijft in hechtenis

Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Limburg in Maastricht dinsdag tijdens de vierde pro-formazitting in de zaak over de moord op Nicky Verstappen (11) besloten. Het verzoek van de advocaat om opheffing en schorsing van de voorlopige hechtenis heeft de rechtbank afgewezen.

Schouw

Anders dan advocaat Gerald Roethof ziet de rechtbank nog voldoende bewijzen over mogelijke betrokkenheid van Jos B.  bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Dinsdag vond zonder aanwezigheid van pers en publiek een schouw van de rechtbank plaats op de Brunssumerheide. Alleen rechtbank, Openbaar Ministerie, advocaat en nabestaanden waren aanwezig, op de plaats waar het jeugdkamp van Nicky tenten had opgezet, en op de plaats waar Nicky is gevonden.

Duizenden pagina’s

Advocaat Gerald Roethof ziet de schouw helemaal niet als belastend, maar juist als ontlastend voor zijn cliënt Jos B.. Het jongetje kan volgens hem heel goed verdwaald zijn. En verder ziet hij, anders dan een dna-spoor van B. op de onderbroek van het jongetje, geen bewijzen tegen zijn client.

Mogelijk is er inmiddels meer bewijs maar Roethof kent dat dan niet. Volgens hem onthoudt het OM hem nog duizenden pagina’s dossier. Begin oktober verwacht het Openbaar Ministerie onderzoeksresultaten (onder meer naar nog onbekende dna-sporen) te leveren. Advocaat Roethof vindt dat B. lang genoeg heeft vastgezeten. De man zit nu een jaar vast.

Alle berichten over de zaak Jos B..