Verdachte moord Roxanna bekent

De 24-jarige verdachte uit IJmuiden die op 17 januari jl. werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 20-jarige Roxanna Themmen uit IJmuiden, heeft bij de politie een bekennende verklaring afgelegd. De man was een huisgenote van de vermoorde Roxanna die op 4 augustus dood werd aangetroffen in de bosjes bij een duingebied.

Direct nadat op 4 augustus het slachtoffer levenloos werd aangetroffen is een Team Grootschalige Opsporing opgestart. Gedurende het onderzoek van de afgelopen maanden kreeg het onderzoeksteam steeds meer aanwijzingen dat de IJmuidenaar als verdachte kon worden aangemerkt.

 

Na zijn aanhouding is de verdachte meermalen door de politie verhoord. Tijdens die verhoren heeft de man bekend dat hij het slachtoffer op gewelddadige wijze van het leven heeft beroofd in hun woning aan de Tuindersstraat. Op dit moment gaat het onderzoeksteam ervan uit dat de verdachte als enige verantwoordelijk kan worden gehouden voor het om het leven brengen van de vrouw.

Nadat de verdachte is aangehouden, werd de woning opnieuw onderzocht op sporen. Het aanvullende onderzoek in de woning aan de Tuindersstraat, waar het slachtoffer met de verdachte woonde, werd maandag 21 januari afgerond.

De verdachte zit in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris van de rechtbank Haarlem heeft op 21 januari de verdachte in bewaring gesteld. Op 30 januari zal de officier van justitie de rechtbank verzoeken zijn gevangenhouding te bevelen.