Verdachte moord Sandra mogelijk naar Pieter Baan

De jongen die verdacht is van de moord of doodslag op op de 18-jarige Sandra van Duijl uit Enschede is mogelijk geestelijk in de war. TC/Tubantia schrijft dat de officier van justitie op eerste de pro forma-zitting in Almelo bekend maakte dat Thijs van Z. (20) door een psycholoog en een psychiater zal worden onderzocht. 

Summier

Waarschijnlijk zal hij worden geobserveerd in het Pieter Baan-centrum in Utrecht. De officier gaf ter zitting een summiere toelichting op de stand van het onderzoek. Het is nog niet duidelijk of hij het levensdelict heeft bekend. De aanklaagster meldde ook dat Van Z. die een geheime relatie met het slachtoffer zou hebben gehad, komende woensdag nog één keer wordt verhoord. De advocaten van Van Z. hebben chatgesprekken tussen de twee opgevraagd.

Sandra van Duijl is op vrijdag 25 september gevonden bij recreatiegebied Het Rutbeek, dichtbij Enschede.

Waar

Hoe het meisje om het leven is gebracht is ook nog niet helder. Er zijn nog onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan de gang. Er is alleen gezegd door de officie van justitie dat sprake was van ‘uitwendig inwerkend geweld’ op haar lichaam. Ook is nog de vraag waar het meisje is omgebracht. Het is nog zeer de vraag of de strafzaak binnen drie maanden inhoudelijk kan worden behandeld.

Thijs van Z. deed er tijdens de vier minuten durende zitting het zwijgen toe.