Verdachte moord Savannah voor de rechter

De 17-jarige jongen die wordt verdacht van de moord op Savannah (14) staat maandag voor de rechtbank in Utrecht. Er zijn drie dagen voor uitgetrokken. De behandeling vindt achter gesloten deuren plaats.

Doorverkocht

De Bosschenaar, Angelo S., wordt verdacht van moord. Volgens het Openbaar Ministerie was er dus sprake zijn van voorbedachten rade. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk geworden. S. heeft tot dusver ontkend iets met de dood van het meisje te maken te hebben.

Andere verdenkingen zijn diefstallen van de fiets, de ID-kaart en de bankpas van Savannah. S. zou die ook hebben doorverkocht. Bij hem thuis zijn nog spullen van Savannah gevonden.

Eis

Savannah verdween in juni vorig jaar, nadat ze via internet een afspraak had gemaakt. Enkele dagen later werd ze dood gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten.

In dezelfde regio kwam in dezelfde periode nog een 14-jarig meisje om het leven: Romy uit Hoevelaken. Zij werd gevonden in een sloot bij haar school. Een 14-jarige jongen heeft bekend haar te hebben gedood en verkracht. Hij kreeg de maximale straf: een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Dinsdag maakt het Openbaar Ministerie de eis in de zaak tegen Angelo S. bekend.

Eerdere berichten:

Verdachte moord Savannah voor de rechter

‘Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk’

Angelo verdacht van moord op Savannah

Politie zoekt naar spullen Savannah

Angelo S. liegt en zwijgt over moord Savannah