Verdachte moord Uden had drugs

De 23-jarige verdachte in de zaak rond de dood van de 27-jarige Joeri Edelijn had een flinke voorraad drugs. Bij de man is 195 gram speed gevonden. Een halve gram wordt gezien als gebruikershoeveelheid. De man wordt naast drugsbezit ook verdacht van moord dan wel doodslag. Voor de steekpartij zit ook een 25-jarige man uit Uden vast.

Het OM kan niet zeggen of de moord iets te maken heeft met de drugs. De man werd vorige week opgepakt toen hij als passagier van een auto door Gelderland reed. De bestuurder van de auto is ook aangehouden omdat hij de verdachte verborgen hield. De bestuurder wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij.

Aanleiding onduidelijk

De 27-jarige Joeri Edelijn kwam in de nacht van 9 op 10 mei om het leven bij een steekpartij in het centrum van Uden. Edelijn vierde die nacht een vrijgezellenfeest van een vriend, en ging die nacht op de Markt nog iets te eten halen. Toen hij terugliep naar zijn vrienden werd hij aangevallen.

De andere verdachte is een 25-jarige man uit Uden. Hij moet twee weken langer in vast blijven, heeft de rechter besloten. Wat de aanleiding voor de steekpartij met dodelijke afloop was, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk ging er een vechtpartij aan vooraf.