Verdachte moord vroeg om leugendetector

De Roemeense verdachte in een Belgische moordzaak heeft onlangs op eigen verzoek een test met een leugendetector ondergaan. Op zijn smartphone waren eerder selfies met het vrouwelijke slachtoffer gevonden.

Levenloos

De 23-jarige Roemeen Alexandru C. werd op 26 juni opgepakt, nadat de Belgische justitie om zijn uitlevering had gevraagd. C. is verdacht van de moord op de Belgische Sofie Muylle (27). Haar levenloze lichaam werd op zondag 27 januari van dit jaar kort na het middaguur gevonden op het strand van Knokke, onder een houten steiger. Ze was een avondje uit met haar 31-jarige vriend, die ze die avond verliet, waarna ze niet meer terugkeerde.

Bij het lichaam

Alles lijkt erop te wijzen dat Alexandru C. de Belgische om het leven heeft gebracht. Hij is te zien op camerabeelden, waarop hij zich urenlang bij en rondom het lichaam van Sofie heeft bewogen. Op de beelden zijn ook lichtflitsen te zien.

Na de aanhouding van Alexandru C. bij zijn ouders thuis in Roemenië heeft de politie zijn smartphone in beslag genomen. Daarop waren compromitterende foto’s en filmpjes te zien. De Roemeen zou volgens meerdere bronnen die door het Vlaamse Nieuwsblad worden opgevoerd zelfs selfies met het lichaam hebben gemaakt. Volgens de krant heeft hij Sofie ook verkracht. Op de filmpjes geeft hij commentaar; hij meldt waar hij Sofie heeft gevonden, wat haar verwondingen zijn en waar hij haar heeft achtergelaten. Volgens het gerecht in Brugge is Sofie door verstikking om het leven gekomen. Op haar lichaam werd het DNA van Alexandru C. aangetroffen.

Polygraaf

De Roemeense jongen ontkent nu dat hij Sofie om het leven heeft gebracht. Hij verklaart dat hij de filmpjes en foto’s heeft gemaakt, om aan te tonen dat hij haar niet heeft vermoord. Het is onduidelijk of Sofie nog leefde op de beelden. C.’s advocate zegt dat er ontlastende omstandigheden zijn voor haar cliënt. Sofie zou onderkoeld zijn geweest, en in haar bloed werden sporen van antidepressiva aangetroffen. Alexandru C. vroeg zelf een leugendetectortest aan, die nu door het parket in West-Vlaanderen is uitgevoerd. De test met de polygraaf nam een hele dag in beslag. Over de uitkomst ervan is nog niets bekend. Op 3 oktober moet Alexandru C. weer voorkomen, voor de Raadkamer in Brugge.

Lees hier meer

Verdachte aangehouden voor moord op Sofie

Nieuwe wending “strandmoord” aan Vlaamse kust (VIDEO)