Verdachte moord Wiels trekt verklaringen in

Het proces tegen de verdachten van de moord op Helmin Wiels is maandag gestart. De eerste dag leverde al gelijk vuurwerk op, Elvis K. trekt namelijk alle verklaringen in die hij heeft gedaan in de zaak. Naar eigen zeggen zijn hij en zijn vrouw door zijn ondervragers onder druk gezet om de moord te bekennen en om de namen van opdrachtgevers prijs te geven.

Dader

Verschillende getuigen hebben gemeld dat K. zelf verteld heeft dat hij Wiels heeft vermoord. Alleen ontkent hij dat oog in oog met de rechter. Hij vertelde wel dat rechercheurs zijn vrouw geld hebben geboden om een verklaring af te leggen. Daarnaast zegt hij dat hem is beloofd dat in ruil voor een bekentenis hij geen levenslang zou krijgen.

Andere verdachten

Naast K. staan nog drie anderen in het beklaagde bankje de komende dagen. Dangelo D. (27) wordt verdacht van het vermoorden van Raul Martinez, die ook betrokken zou zijn geweest bij de moord op Wiels. Burney F. (43) wordt verdacht van betrokkenheid bij het leveren van het moordwapen en de betaling. K. heeft belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van F.. Die laatste zou samen hebben gewerkt met Luigi F. (geen familie) die in september 2013 zelfmoord heeft gepleegd in zijn cel. De vierde verdachte Carlos P. (31) zou hand- en spandiensten hebben geleverd bij de moord, zo zou hij mee hebben gereden in de ‘moordwagen’ en die daarna direct hebben gewassen.

De uitspraak van de rechter in deze zaak wordt op 29 augustus verwacht.