‘Verdachte moord Yakhlaf is kickbokser’ (UPDATE)

De verdachte die de politie dinsdagochtend in Purmerend heeft aangehouden is 22-jarige kickbokser Hicham M., zo schrijft Het Parool. Hij is verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie op Chahid Yakhlaf vorig jaar in Kerkdriel.

Pancration

Hicham M. komt volgens de krant uit Amsterdam-Oost en werd getraind bij vechtsportschool Pancration van de familie Dolman, in Amsterdam-Noord. Hij zou zijn afgegleden. Hicham M. stond voor de rechter voor zes winkelinbraken in Duivendrecht en Amsterdam, een mislukte poging daartoe en belediging van en verzet tegen de politie. Ook is hij beschuldigd van een gewelddadige straatroof en een woninginbraak.

Almere

Zijn jeugdvriend Youssef O. uit Amsterdam-Oost kreeg in mei van dit jaar twaalf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij moordaanslagen Hij zou eind 2014 ook betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van de mislukte aanslag op Chahid Yakhlaf in Almere. Youssef O. zou de peilzender hebben geregeld waarmee de Volkswagen Golf was te volgen waarin Yakhlaf reed.

Yakhlaf werd op Oudejaarsavond van dichtbij onder vuur genomen toen hij in zijn auto een camping verliet waar hij verbleef. Twee andere inzittenden, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten lichtgewond.

De politie toont dinsdagavond bewakingsbeelden in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De vluchtauto van de schutters is uitgebrand gevonden in Kerkdriel.