Verdachte moorden Annecy

De Britse politie heeft maandag een verdachte aangehouden in de viervoudige moord in een bos bij het Franse Annecy, op drie leden van een Brits-Iraakse familie en een Franse fietser. De 54-jarige Zaid al-Hilli zou medeplichtig zijn bij de moorden. 

Het zou gaan de oudere broer van Saad al-Hilli die met zijn vrouw en schoonmoeder Ikbal Al-Hilli, Suhaila al-Allaf en de fietser Sylvain Mollier werden doodgeschoten op een bergweg in de Franse Alpen.

De twee dochtertjes van het stel overleefden het bloedbad. De viervoudige moord was uitgevoerd met een ouderwets geweer en een Luger-pistool. Er werden 25 kogelhulzen gevonden op de plek van de schietpartij, in Chevaline, op 21 km van Annecy. De vermoorde fietser was mogelijk een passant die getuige van iets is geweest.

Volgens The Independent is de Franse politie samen met de politie uit Serrey en Sussex de afgelopen weken bezig geweest te onderzoek te doen naar telefoongesprekken met Roemenië. De politie heeft ook onderzoek gedaan naar een ruzie om een erfenis.

Alle berichten over de zaak.