Verdachte moorden studeerde in Delft (UPDATE)

De 27-jarige Thijs H. is volgens De Limburger woensdagochtend op de Bemelerberg oostelijk van Maastricht zien door een getuige. Die belde ’s avonds de politie nadat de foto van H. was verspreid.

Hoensbroek

Volgens een anonieme bron van de krant verbleef H. dinsdag na de moorden bij Heerlen bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht. H. zou woesndagochtend bij Mondriaan zijn vertrokken.

Volgens buurtbewoners uit Brunssum heeft Thijs H. vlak voor de dubbele moord op de Brunssummerheide zelf nog de hond van zijn ouders uitgelaten. H. heeft volgens de krant op het Sint-Janscollege in Hoensbroek gezeten, waar hij in 2010 eindexamen heeft gedaan. Daarna is hij gaan studeren aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, de universiteit in Leiden en de TU in Delft. Getuigen hebben hem omschreven als en verlegen jongen met niet veel sociale contacten.

H. is verdacht van het doden van een man en een vrouw in Limburg en een vrouw in Den Haag.

Hooikade

De politie heeft woensdagavond een inval gedaan in een pand aan de Hooikade in Den Haag. De NOS meldt dat H. daar enkele weken geleden zou zijn komen wonen.

De 27-jarige heeft op verschillende plaatsen administratief werk verricht. De Telegraaf schrijft dat hij tijdelijk op een Limburgs advocatenkantoor werkte en ook vrijwilligerswerk heeft gedaan in Zuid-Afrika. Voor dat werk oogstte hij indertijd lof van directeur van die organisatie.