Verdachte moordplannen vastgoedmiljonair vrij

Jan W., de Rotterdammer die ervan wordt verdacht dat hij de Limburgse vastgoedmiljonair Arthur Paes (foto) wilde laten vermoorden, is vrijgelaten. De rechtbank van Rotterdam heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst, zo meldt BN/DeStem.

Het OM wilde de hechtenis van W. verlengen met negentig dagen, maar de raadkamer wees dat verzoek af. Een langere hechtenis zou niet nodig zijn voor het onderzoek.

De advocaat van W. stelt dat de beslissing een signaal van de rechtbank is dat W. niet wordt beschouwd als ‘harde crimineel’, zegt hij tegen de krant.

W. werd ontslagen

W. werd vorige maand opgepakt. Hij werkte eerder als directeur van een hotel in Ghana, maar werd door Paes ontslagen omdat die hem verdacht van fraude. Uit een geluidsopname blijkt dat Paes van plan was om met andere ontslagen medewerkers een aanslag op Paes te plegen. Hij werd daarop door de politie in Ghana opgepakt, en er werden twee wapens in zijn huis gevondne.

Zelf zegt W. dat hij helemaal geen plannen had om Paes te vermoorden. Hij zegt dat de beschuldigingen te maken hebben met de verdenking dat Paes kinderen zou hebben misbruikt. W. heeft de vastgoedman daar meerdere keren van beschuldigd.