Verdachte moordzaak Vis langer vast

De man die wordt verdacht van de dubbele moord op het echtpaar Vis uit Vollenhoven blijft nog een maand langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad besloten. Het echtpaar Vis werd in 2009 dood in hun woning gevonden, ze waren neergeschoten en neergestoken.

De 37-jarige verdachte in deze zaak werd in juni van dit jaar aangehouden in verband met de dubbele moord in Vollenhoven. Later die maand besloot de raadkamer ook al dat de man nog dertig dagen langer moest blijven zitten en nu dus weer. 

De lichamen van Marrie (60) en Jurrie (63) Vis werden op 10 september 2009 gevonden. Jurrie was met drie kogels doodgeschoten, Jurrie had meerdere steekwonden in haar bovenlichaam. Ook had ze een schotwond. Alleen de tas van Marrie, met daarin twee mobiele telefoons, een rijbewijs en een bankpas, was verdwenen.

Een half jaar na de moord werd hun jongste zoon als verdachte opgepakt. Hij had ruzie met zijn ouders en had ze al twee jaar niet gezien. Enkele weken later werd hij weer vrijgelaten omdat hij een alibi heeft. Hij zou nog wel verdachte zijn in de zaak.

Hieronder een reconstructie van de zaak door het programma Peter R. de Vries.

{youtube}gGY1Jgzcj-c{/youtube}