Verdachte Nijmeegse dubbelmoord opnieuw vast (UPDATE)

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op twee Marokkaanse broers heeft deze twee vrijgelaten verdachten opnieuw aangehouden, aldus de politie. Het gaat om één van de hoofdverdachte broers Björn D.. De andere broer Giordan D. zit ook nog steeds vast.

Bedreigd

De hechtenis van Björn D. is deze week met 14 dagen verlengd op basis van nieuw binnengekomen informatie. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers was die beslissing ‘met de hakken over de sloot’. Kuijpers: ‘Mijn cliënt heeft niet geschoten. Zijn broer Giordan heeft verklaard dat ze zeer agressief zijn bejegend en bedreigd met vuurwapens en dat hij toen heeft geschoten. Ook anderen zeggen ook dat Björn niet heeft geschoten.’

Kuijpers wil niet zeggen wat de nieuwe informatie inhoudt. Björn D. is onlangs weer aangehouden op basis van de nieuwe informatie. De hechtenis van Giordan D. is deze week met 90 dagen verlengd door de rechtbank. Er is ook nog een andere verdachte opnieuw aangehouden maar die is inmiddels weer op vrije voeten.

Malvert

Op 12 mei van dit jaar werden Najim (34) en Othman (32) Echargui op klaarlichte dag doodgeschoten in café Istanbul in winkelcentrum Malvert te Nijmegen. De broers D. werden enkele dagen erna opgepakt maar weer op vrije voeten gesteld op last van de officier van justitie. Björn D. is verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee slachtoffers. Zijn broer wordt verdacht van verboden wapenbezit.

Zie ook:

Verdachte dubbele moord Nijmegen vrij

Verdachten moord Nijmeegse broers langer vast

Dubbele moord in Nijmeegs café (UPDATE)