Verdachte noemt opdrachtgevers liquidatie niet

Shurandy S. (40), die vastzit voor het doodschieten van de broer van kroongetuige Nabil B., heeft bekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdagmiddag bekendgemaakt. S. werd eind maart aangehouden op verdenking van de liquidatie van Reduan B..

Geen namen

Tijdens een politieverhoor heeft de man bekend en hij heeft dat ook in een schriftelijke verklaring gedaan. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie uitsluitend over zijn eigen rol verklaard. Hij heeft geen namen of informatie willen verstrekken die zouden kunnen leiden tot identificatie van andere betrokkenen bij deze moord.

Toelichting

Op 5 juli staat de man terecht op een pro forma-zitting bij de Amsterdamse rechtbank. Zijn zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie zal op de zitting een korte toelichting geven op de verklaring van de verdachte.

Wapenbezit

Op 29 maart 2018 werd de broer (41) van kroongetuige B. doodgeschoten in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Een paar dagen na de liquidatie is een aantal personen aangehouden. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen één van hen, een 34-jarige man uit Den Haag, is op 5 juli. Hij wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan de moord.

De twee andere personen in deze zaak zijn op last van de officier van justitie heengezonden. De 35-jarige vrouw uit Wassenaar, is op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie.

Een 31-jarige man kwam als verdachte in beeld naar aanleiding van een dna-hit op een van de vuurwapens. ‘Uitgebreid onderzoek heeft opgeleverd dat hij niet verdacht wordt van enige betrokkenheid bij de moord’, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

Vuurwapen liquidatie B. gevonden (VIDEO)

De foto’s van schutter B.