Verdachte ontvoering Breda op vrije voeten

Eén van de verdachten van de ontvoering van Rien de Koning (42) en zijn achterneef Gino Heeren (18), vorig jaar in Breda, is door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om Alex B. (50), hij blijft wel verdachte.

Ulicoten

De kidnap vond plaats op 29 december in het garagebedrijf van de opa van Gino in Breda. Voorzover bekend is er nog één andere verdachte: de 41-jarige Zoebeer R. uit Sint Willebrord. Dat is de man die de loods in Ulicoten huurde waar de twee slachtoffers werden vastgehouden. Deze man heeft betrokkenheid bij het misdrijf ontkend. Hij is alleen verhoord maar niet aangehouden.

Handel

Het OM heeft meer verdachten op het oog. De sleutel van het conflict zou in de wiethandel liggen. Er zou een voorraad wiet zijn gesloten. De daders hebben aan de familie om 90.000 euro losgeld gevraagd. Mogelijk hadden de twee slachtoffers zelf niets met de handel te maken. Het is de vraag of de familie alles heeft verteld over wat ze weet over de achtergronden die spelen.