Verdachte oom liep mee in rouwstoet

De verdachte oom van de moord op Mariska Peters liep mee in de stoet waarin aandacht werd gevraagd voor de verdwijning van het meisje. Dat schrijft het AD. Op Facebook schreef hij: ‘Lieve Maris, als je kan laat please wat horen, iedereen gaat er hier aan onderdoor. We missen je’. 

Incest

De ex-tbs’ser zit nu vast op verdenking van de moord op zijn nichtje. De vader van Mariska heeft aan het AD bevestigd dat dit inderdaad zijn oudste broer Johan (51) is. Johan werd in 2004 veroordeeld voor ontucht. Nadat het lichaam van de 21-jarige Mariska werd gevonden in de Hatertse Vennen liep Johan mee in de stille tocht. Marcel Peters zegt dat Johan is aangehouden in de tbs-kliniek waar hij de laatste maanden van z’n in 2004 opgelegde straf uitzat, wegens mishandeling van een vrouw en incest met zijn dochter.

Drugsverslaving

Tegenover het AD zegt Marcel Peters hierover: ‘Dat laatste is nooit bewezen’. Hij bedoelt, blijkt later, dat Johan de incest nooit heeft bekend. Maar hij is er wel degelijk voor veroordeeld. Hij zat in de laatste maanden van zijn tbs-behandeling. Hij heeft geen contact meer met zijn twee kinderen. Het contact met zijn broers was weer hersteld. ‘De band was goed. Ik denk dat de moord op Mariska met zijn drugsverslaving te maken heeft. Maar ik weet niks, alleen dat hij is opgepakt.’ Harddrugsverslaving zou de persoonlijkheidsstoornis van Johan Peters hebben verergerd. Hij zou heroïne en cocaïne hebben gebruikt.

Zie ook:

Politie houdt verdachte moord Mariska aan

Mariska Peters werd gewurgd

Stoffelijk overschot Mariska Peters gevonden