Verdachte opdrachtgever aangehouden na arrestatie uithalers

Verdachte opdrachtgever aangehouden na arrestatie uithalers

De politie heeft mogelijk een opdrachtgever aan kunnen houden die acht verdachte uithalers aanstuurde in de haven van Vlissingen. In zijn woning vond men onder meer ruim 6.000 euro aan contant geld en een cocaïnepers.

Beeld: de haven van Vlissingen

Heterdaad

Dit gebeurde, nadat de Zeehavenpolitie, douane en marechaussee in de afgelopen week de mannen op heterdaad leken te hebben betrapt. Volgens de politie waren zij bezig met het betreden van het haventerrein in Vlissingen en liepen zij richting een zeeschip, waar de uithalers het ‘vermoedelijk op hadden voorzien’.

Aangehouden

Daarom werd een nader onderzoek ingesteld naar de opdrachtgever. Daaruit bleek dat de acht uithalers vermoedelijk zijn aangestuurd door een 56-jarige man uit Rotterdam. Hij werd donderdag 25 januari 2024 in een café in Rotterdam aangehouden.

Zowel het café waar de man werd aangehouden als zijn woning werden door de Zeehavenpolitie doorzocht. In de woning vond de Zeehavenpolitie ruim 6.000 euro aan contant geld, een cocaïnepers en verschillende gegevensdragers. Het geld en de goederen zijn inbeslaggenomen.

Vast

De acht uithalers die eerder werden aangehouden, zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft beslist dat de mannen voor de komende veertien dagen vast blijven zitten. Ook de man uit Rotterdam zit vast en zal aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.