Verdachte opgepakt in Goudse moordzaak

Politie en het Openbaar Ministerie zeggen een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar de dood van de 43-jarige Ewoud Siegers uit Gouderak. Een 43-jarige man uit Gouda zit vast.

Onderzoek

Het lichaam van Siegers is zaterdag 6 december aangetroffen in het water van het Goudse park Noorderhout. Hij was toen al enkele dag vermist. De politie ging al direct uit van een misdrijf en werkte met een zogeheten Team Grootschalige Opsporing aan de zaak. Er is uitgebreid gezocht op de vindplaats van het stoffelijk overschot en de politie hield ook een uitgebreid passanten- en buurtonderzoek. Er is gezocht naar een rode Opel Corsa (zie foto).

Beperkingen

De verdachte is dinsdagochtend vroeg aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Ewoud Siegers. De politie zet het onderzoek ook de komende dagen voort. De aangehouden verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat politie en het Openbaar Ministerie zeer terughoudend zijn in het verdere verloop van het onderzoek en de rol van de 43-jarige Gouwenaar.

Doorzoekingen

Dinsdagochtend zijn onder leiding van de rechter-commissaris op een aantal plaatsen in Gouda doorzoekingen gedaan. De politie verwacht dat deze doorzoekingen waarbij forensische experts zijn betrokken enige tijd in beslag zal nemen.