OM zoekt nog vijf verdachten Hooge Zwaluwe

De 46-jarige verdachte Roy O. is voor de derde keer opgepakt om zijn betrokkenheid bij de dubbele moord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Dat heeft officier van justitie Paul Emmen op een pro forma-zitting gezegd. 

Schiphol

Roy O. is kort na de schietpartij gewond afgezet bij een woning in de Merodelaan in Breda en na behandeling vastgezet. De rechtbank stelde hem twee keer op vrije voeten. Op Schiphol staat vrijdag alleen de Belg Samir T. voor de rechter, die ook gewond raakte bij het vuurgevecht waarbij Brian Dalfour en Muljaim Nadzak overleden. T. is afgezet bij een ziekenhuis.

De Belg M. H., die vorig jaar in België is veroordeeld tot negen jaar cel voor cocaïnesmokkel, is ook verdachte in de zaak, hij is nog niet uitgeleverd. Een andere verdachte, M.L., is wel overgeleverd, het is nog niet bekend wanneer hij voor de eerste keer voor de rechtbank komt.

Raadsel

Het Openbaar Ministerie zei vrijdagochtend dat er in deze zaak ook nog verdachten op vrije voeten zijn. Er zouden in totaal negen mannen ter plaatse zijn geweest. Er loopt nog volop sporenonderzoek.  Wat er die dag precies is gebeurd is nog een raadsel. Er is sprake van een uit de hand gelopen ripdeal tussen een groep Nederlanders en een aantal Antwerpenaren om 15 kilo cocaïne en 390.000 euro. T. heeft vrijdag voor de rechtbank gesteld dat hij in ieder geval niet de schutter is.

Zie eerder berichten over de zaak:

‘Verdachte Hooge Zwaluwe kreeg negen jaar cel’

Arrestaties dubbele moord Hooge Zwaluwe

Verdachte dubbele liquidatie opnieuw vrij