Verdachte overval Brinks vrij

Achraf A., die wordt verdacht medeplichtig te zijn aan de overval op het depot van geldtransporteur Brinks in Amsterdam-Zuidoost, is vrijgelaten. De rechtbank in Amsterdam besloot vrijdag om zijn voorarrest niet te verlengen. A. zat sinds december vast.

Uit een onderzoek van het Nederlands Frensisch Instituut bleek dat de kraaienpoten die op het wegdek waren gestrooid, toch niet zijn gemaakt met gereedschap dat bij de verdachte werd aangetroffen.

De overval op Brinks is precies een jaar geleden gepleegd. Er werd 12 miljoen euro buitgemaakt. De overvallers hadden zich goed voorbereid: ze strooiden kraaienpoten om de politie op te houden. Ook werd de toegangspoort van het KLPD-terrein afgesloten met een hangslot. Bij dat hangslot lag een handschoen, waarin het dna van A. is aangetroffen. De rechtbank vindt dat echter niet genoeg om de verdachte nog langer vast te houden.

Vorige week werden zes andere verdachten vrijgelaten. Ook tegen hen is te weinig bewijs om ze vast te houden. Het proces gaat inhoudelijk beginnen op 13 september. De Amsterdamse justitie doet op dit moment onderzoek in Marokko naar de vermogenspositie van een aantal verdachten. Dat gaat ‘moeizaam’.

Alle berichten over Brinks.