Verdachte overval motorzaak staat terecht

De 47-jarige Grant C., verdachte van een overval op een motorzaak in IJmuiden, mag zijn proces in vrijheid afwachten. De verdachte liep bij de overval ernstig hersenletsel op na een mishandeling. Hij stond donderdagvanmiddag terecht in de Haarlemse rechtbank. De zaak werd verder nog niet inhoudelijk behandeld. De zaak lijkt in verband te staan met de dood van Hell’s Angel Rob Schilder die vorig jaar in Haarlem werd geliquideerd niety lang na de mishandeling. De motorzaak zou banden hebben met de Hell’s Angels.

Het OM gaat er vanuit dat Grant C. met een geladen pistool een overval wilde plegen op een Harley Davidson motorzaak in IJmuiden. Twee werknemers van 36 en 46 jaar oud, die in de werkplaats aanwezig waren, worden verdacht van het ernstig mishandelen van de overvaller. Volgens de eigenaar van de motorzaak handelden de medewerkers uit lijfsbehoud. De eigenaar zelf was trouwens niet aanwezig tijdens het incident.

Grant C. weet zich volgens zijn advocaat zelf niets meer te herinneren van de dag van de vermeende overval. Volgens hem is het goed mogelijk dat de man zelf is overvallen, meegenomen en mishandeld. Overigens is ons niet duidelijk geworden waarop de advocaat zijn theorie heeft gebaseerd.

De rechtbank besloot de zaak aan te houden voor nader onderzoek.

Zie verder Sueme.

Lees ook:

Opsporing Verzocht over Schilders

Telegraaf: ‘Dode Angel had drugsvete’