Telefoons en cash in Mercedes AMG

In Rotterdam heeft de politie vrijdag een man aangehouden die met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. De man is vastgezet en verhoord, maar de dag erop alweer op vrije voeten gesteld. Het gaat om Marco E. (22), de zoon van de in het milieu bekende Rotterdammer Henk E. Een bron bij de politie stelt dat Marco E. met 150 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde waar 50 was toegestaan.

'Containerdiefstal'

De politie nam zijn Mercedes 63 AMG en onder meer telefoons en contant geld in beslag. Marco E. was vorig jaar kort verdachte van medeplegen van de moord op Pepijn van der Velde (32) uit Valkenswaard. Volgens een andere bron is E. na zijn aanhouding op het politiebureau ondervraagd over zijn kennis over een 'containerdiefstal' die hij met Pepijn van der Velde zou hebben gepleegd.

Pesterijtje

Advocaat Jan Boone, van Marco E. desgevraagd: 'Ik weet niets van 150 kilometer per uur. Hij is heel snel weer vrijgelaten. Ik houd het op een pesterijtje van de politie. Of mogelijk denkt de politie hem zo toch nog in verband te kunnen brengen met een andere zaak.' Volgens Boone heeft E. zich beroepen op zijn zwijgrecht.