Verdachte politievrouw ondersteunde PTSS’ers

Een medewerker van de politievakbond wordt verdacht van corruptie. Zij zou te veel vergoedingen hebben ontvangen en kilometers hebben gedeclareerd. De politievrouw ontkent de beschuldigingen. Ze reisde veel, omdat zij agenten in het land met PTSS juridisch ondersteunde.

Geen dealtjes

Lea Renfurm is oud-hoofd juridische zaken van politievakbond ANPV. Zij wordt door justitie onderzocht wegens valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. Ze reageerde zaterdagavond in EenVandaag op de beschuldigingen. ‘Ik heb mij niet verrijkt, heb geen dealtjes gesloten, maar misschien ben ik een beetje naïef geweest.’

Inspanningen

Renfurm weet nog niet exact waar de beschuldigingen op zijn gebaseerd. Ze vermoedt dat dit met haar kilometerdeclaraties te maken heeft. Ze had 180 dossiers van agenten met PTSS, waarvoor ze van Groningen naar Limburg reisde. Ze geeft aan dat haar declaratiegedrag eerder ook al intern aanleiding was voor onderzoek, maar dat daaruit niets verkeerds was gebleken. Ze is dan ook verbaasd dat haar declaratiegedrag nu weer onder de loep wordt genomen.

Renfurm zou een aantal maanden ook een extra vergoeding van honderden euro’s hebben gekregen. Hierdoor wordt ze verdachte van fraude. Ze zegt zelf te goeder trouw te zijn.

Geen vrienden

Renfurm geeft een mogelijk verklaring voor de verdenkingen: ‘Ik heb geen vrienden gemaakt. Mijn inspanningen hebben veel geld gekost, want door mijn inzet hebben veel PTSS agenten smartengeld gekregen.’

Ze vertelt in het programma dat de verdachtmaking haar pijn doen. ‘Ik was zo boos, ik ben 32 jaar bij de politie en ik ga toch niet sjoemelen. Hou op om mij kapot te maken!  Ik ben geen witwasser, ik ben benieuwd wat ze daarmee bedoelen, kennelijk hebben ze informatie. Ik zou zeggen, kom maar op.’

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag: