Verdachte Poolse gruwelmoord beschuldigt medeverdachte

In het proces tegen de twee verdachten van het doden met een ijzeren staaf van de Poolse seizoensarbeider Tomasz Tedorowicz (38) is een van de twee maandag met een nieuwe verklaring gekomen. Het Algemeen Dagblad was bij een tussentijdse zitting in de zaak voor de rechtbank van Rotterdam tegen verdachte Kamil C..

Huiskamer

Het drama speelde zich af in een woning waar meerdere Poolse arbeiders die in de kassen van het Westland werken gehuisvest waren. Op een ochtend in juli van dit jaar vond een huisgenoot in de woning in Berkel en Rodenrijs het lichaam van Tomasz Tedorowicz (38). Hij lag op een met bloed doordrenkte bank in de huiskamer met een ijzeren staaf in zijn hoofd. Uit onderzoek van de politie bleek dat Bartlomiej B. in de fatale nacht van 7 op 8 juli met Tomasz Tedorowicz daar beneden in de huiskamer had zitten drinken. Hij wordt nu door het Openbaar Ministerie vervolgd, over twee weken is er weer een pro forma-zitting in zijn zaak.

Kamer gedeeld

Woensdag kwam alleen de verdachte Pool Kamil C. voor. Deze kwam in het politie-onderzoek in beeld nadat bleek dat hij eerder in het huis een kamer had gedeeld met slachtoffer Tedorowicz en ook dat de twee kort voor de moord om onbekende aanleiding flinke ruzie hadden gehad. Op de zitting bleek nu dat de tot nu toe vooral zwijgende verdachte Bartlomiej B. maandag in een verklaring C. heeft beschuldigd Tedorowicz te hebben gedood. C. ontkende woensdag op zijn beurt de dader te zijn geweest.

Het onderzoek van de rechtbank is nog niet voltooid. Er is recent een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over dna-sporen die in en rond het huis zijn gevonden. Op het moordwapen is overigens geen dna van C. aangetroffen.

Ook moet verdachte en getuige Bartlomiej B. nog nader worden gehoord.