Verdachte Roemeense kindermoordenaar aangehouden in Tiel

De politie heeft zaterdag in Tiel een Roemeense man aangehouden. Hij wordt in eigen land gezocht voor de moord op een 12-jarig meisje.

Op verzoek

Een speciaal politieteam dat zich bezighoudt met het vinden van voortvluchtige personen, FASTNL, arresteerde de 38-jarige Roemeen zaterdagmiddag in Tiel. Ze deed dit op verzoek van de Roemeense afdeling van dit Fugitive Active Search Team.

Op basis van informatie van FAST Roemenië startte ze onderzoek naar de verdachte, die mogelijk naar Nederland zou zijn gevlucht.

Aangifte

De man wordt verdacht van de moord op zijn 12-jarige stiefdochter. De vader van het slachtoffer had in april aangifte gedaan van vermissing. Op 3 juni werd het lichaam van het meisje gevonden in een appartement in Boekarest.

De moeder en haar partner zijn verdachten in deze zaak. De moeder kon in de loop van de week worden aangehouden in Spanje. Zij is inmiddels ook overgeleverd aan Roemenië.

Voorgeleid

De in Tiel aangehouden Roemeense man is overgebracht naar een politiebureau en zal na het weekeinde worden voorgeleid. Daarna zal de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam een besluit nemen over de overlevering aan Roemenië.