Verdachte roofmoord Amsterdam aangehouden

De recherche in Amsterdam heeft een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het doodsteken van de 33-jarige Pool Jan Majdanski. De arrestatie was vorige week al maar de politie heeft het donderdag bekendgemaakt ‘in verband met het onderzoek’.

Meerdere straatroven

De 33-jarige Pool Jan Majdanski werd op vrijdagavond 3 maart rond 21.00 doodgestoken in het Oosterpark in Amsterdam.

De aangehouden verdachte kwam bij de recherche in beeld na wat de politie noemt ‘intensief onderzoek’. Vermoed wordt dat de jongen voor meerdere straatroven in het gebied verantwoordelijk is. Het onderzoeksteam sluit ook niet uit dat bij de dood van Jan Majdanski meerdere personen betrokken waren. Het onderzoek gaat dus nog voort. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Homo-gerelateerd?

Het onderzoeksteam gaat nu uit van een uit de hand gelopen beroving. Onderzocht wordt nog of de beroving homo-gerelateerd was. De recherche roept homoseksuele mannen op die eveneens in het Oosterpark het slachtoffer zijn geworden van een beroving en dat nog niet hebben gemeld bij de politie dat alsnog te doen.

Toen Majdanski gevonden werd in de buurt van een homo-ontmoetingsplaats was hij al niet meer aanspreekbaar.

Zie ook:

Motief doodsteken Pool nog onduidelijk

Slachtoffer steekincident Amsterdam overleden (UPDATE)